След дарението на Делян Пеевски: Откриват парка на Црънча на 6-ти септември

След дарението на Делян Пеевски: Откриват парка на Црънча на 6-ти септември

Новият парк на село Црънча се очаква да бъде открит на 6-ти септември за деня на Съединението на България. Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов пред NOVA.

Проектът е финансиран с дарението от 700 000 лв. на фирмата на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски „Интръст“ ЕАД. По волята на дарителя, половината от тях трябва да отидат за създаването и облагородяването на бъдещия парк и други дейности, свързани със селото, а останалите за волейболния клуб „Хебър“ в Пазарджик.

Попов обясни още, че работата по изграждането на парка ще стартира още днес. В събота пък стана ясно, че с част от парите в бъдещия парк ще има люлки, въртележки, сцена и арка, а най-вероятно и декоративна ограда, като ще бъдат оформени и алеи и направено осветление. А с останалата част ще бъде направено нормално футболно игрище за местния клуб с поливна система и седалки. Ще бъде реконструирано и местното читалище. Пред жителите на Црънча Тодор Попов обясни, че е дошъл, за да се спрат спекулациите, че проектът се бави.

„Дойдох, за да изразя своята подкрепа за кмета и за селото, за да не вървят спекулации. Нямаше развитие досега за дарението, тъй като имаше почти 2 месеца епидемична обстановка. Освен това трябваше да се огледа от специалисти гората – смесен фонд и да не се пречи на частните интереси. Проектът е готов, другата седмица ще изпратя на кмета снимков материал“, заяви той.

Градоначалникът на Пазарджик обясни, че в рамките на изтеклия един месец той и хората от екипа му са се запознали с нуждите на селото от различни от парка придобивки. След това се е срещнал и с дарителя Делян Пеевски, за да го попита дали е възможно част от средствата да бъдат пренасочени към други дейности. След като получил съгласието му, веднага уведомил Руков и така се стигнало до днешната среща, на която присъстваха и представители на Инициативния комитет за развитие на Црънча.
„Ще обсъдим с кмета на селото да се направи декоративна ограда. Ще се разширят навесите, ще се изчисти пътеката, ще се направят парапети и осветление за през нощта. Искаме това място да стане красиво за отдих на хората от Црънча“, категоричен бе Попов и допълни, че е било обсъдено и с местния футболен клуб да се направи поливна система на стадиона и да се монтират седалки. Ще се купи и косачка, за да се поддържа теренът. С пари от дарението ще бъдат направени и фасадата, и покривът на читалището. Ще се изградят парапети.

„Идеята е да направим футболно игрище, както и 2 детски площадки. Ще се оправят и досегашните 2 детски площадки, така че ще станат общо четири.Ще се оправят 2 стаи в кметството и ще се подновят тоалетните. Смятам до края на лятото да сме готови. Имам одобрението от дарителя, част от средствата да се изразходват за други неща – които да са полезни за селото. Не бива да се правят интриги и спекулации. Някои търсят под вола теле – няма и няма да има” – заяви на срещата Попов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.