След COVID-19: Засилваме сътрудничеството със САЩ в здравеопазването
2

След COVID-19: Засилваме сътрудничеството със САЩ в здравеопазването

Засилваме сътрудничеството със САЩ в сферата на здравеопазването след пандемията от COVID-19.

Посланикът на САЩ Херо Мустафа и здравният министър Кирил Ананев подписаха писмо за намерение за сътрудничество в областта на здравеопазването, съобщиха от US-мисията у нас.

Церемонията се състоя в сградата на здравното ведомство, а споразумението ще е в сила първоначлно за 5-годишен период, който срок може да бъде продължен при взаимно съгласие.

Двете страни се споразумяха да разширят своя диалог в сферата до стратегическо ниво, което надгражда сътрудничество ни в борба с предизвикателството COVID-19. Основните приоритетни области са практики при превенцията инфекциозни заболявания, електронното здравеопазване и обучение на медицински специалисти.

„Здравето оказва влияние върху всички аспекти в живота на всеки българин", изтъкнала Херо Мустафа. По думите й посолството на САЩ очаква да продължи партньорството си с БГ правителство за подобряване качеството на живота на българските граждани. "Ние сме по-силни заедно", заявила посланик Мустафа.

Двамата с Ананиев отбелязали важността на предсказуемата, открита и прозрачна регулаторна рамка, насърчаваща чуждестранните инвестиции, честната конкуренция и защитата на интелектуалната собственост, а също така и улесняваща двустранната търговия и инвестиции и подпомагаща икономическия растеж.

Министър Ананиев посочи, че споразумението включва всички актуални теми, които са ключови за сектор здравеопазване и в кратки срокове ще започне работа по набелязаните приоритети.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.