0

Ж ена от криводолското село Пудрия е починала пред спешното във Враца, докато на регистратурата я питат за ЕГН-то. Трагичният случай е от нощта на 31 януари, а ужасяващо видео, качено във фейсбук, заснело последните й минути живот потресе много хора, които са го видели.

Жена от криводолското село Пудрия е починала пред спешното във Враца, докато на регистратурата я питат за ЕГН-то. Трагичният случай е от нощта на 31 януари, а ужасяващо видео, качено във фейсбук, заснело последните й минути живот потресе много хора, които са го видели.

Починалата жена е на 43 години. Тя си легнала, но през нощта се събудила и казала на мъжа си, че не може да диша. Той закарал съпругата си и детето им в спешния център във Враца. Когато пристигнали, разказал на регистратурата какво се е случило.
На видеото, качено от свидетел на случката, се вижда и чува как жената на регистратурата го пита какво е пила съпругата му и мъжът отговаря, че от два дни пие флудрекс, но през нощта се събудила и му казала, че едва диша. Докато притесненият човек се опитва да върне в съзнание съпругата си, чиято глава пада назад, жената от регистратура няколко пъти го пита за ЕГН-то, като в същото време най-спокойно разбърква кафето си, вместо да извика дежурния лекар.


Мъжът не успява да намери личната карта и отива да я търси в колата, като през това време жената от регистратура дърпа за якето майката на малкото детенце пред очите му.
Според снимащия видеото - Иван Илиев, жената е починала още пред регистратурата, но според изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев, тя е издъхнала в ръцете на реаниматорите.
По думите на шефа на болницата, който вече е запознат със случая, 43-годишната жена е стояла около 10 минути пред регистратурата, след което е приета в реанимация, но медиците не са успели да я спасят. Тя е имала тежка белодробна емболия, която може да е пост COVID синдром, въпреки че тестът ѝ е бил отрицателен.
„Тя не умира там, но според мен тези минути там, които се виждат и на видеото, са отвратителни. Взел съм административни мерки“, категоричен е д-р Керемедчив.