След 1 октомври без фирми на регулирания пазар на ток (ОБНОВЕНА)

След 1 октомври без фирми на регулирания пазар на ток (ОБНОВЕНА)

След 1 октомври 2020 г на сегмента „Регулиран пазар“ няма да има фирми, а само битови потребители. Излезлите на свободния пазар клиенти няма да могат да се върнат на регулирания. Това съобщиха от ЕВН на работна среща за либерализацията на пазара на електроенергия за небитови клиенти.

От енергийната компания обясниха още кой ще снабдява фирмите, които 1октомври не са успели да сключат договор за доставка на електроенергия с търговец на свободния пазар. Оттам обърнаха внимание та факта че до 30 юни 2021 г те ще имат буферен период. През него доставката на ток ще се осъществява по пазарни цени от „ЕВН Електроснабдяване“ чрез лицензията му на търговец на свободен пазар.

От дружеството припомниха, че след 30 юни догодина малка фирма или училище още няма договор с доставчик на свободния то автоматично отиват към доставчик от последна инстанция, където цените на електроенергията са много високи, защото сделките стават в последния момент.

Тъй като смяната на доставчик се заявява до 10 число на предишния месец, небитовиге клиенти имат време до 10 юни 2021 г. да си изберат търговец от свободния пазар, включително и ЕВН, уточниха от енергийната компания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.