Слагат намордник на кучето, нахапало дете в Крън

Слагат намордник на кучето, нахапало дете в Крън

Собственичката на домашен любимец от породата „Кане корсо“ , което жестоко е нахапало 10-годишно момченце, да го разхожда за в бъдеще с намордник, предписаха от РУ „Полиция“ – Казанлък. Предписанието е в съответствие със Закона за МВР и разпоредбите на общинската наредба след едва не завършилия трагично инцидент по улиците на град Крън на 30 май.

Нахапаното дете е било обгрижено от хирург в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, където е било откарано от свои близки със сериозни наранявания по цялото тяло. Според лекарите нямало пряка опасност за живота му.

Инцидентът е станал при опит на детето да погали песа, който обаче се отскубнал от повода, на който го е водела 48-годишната му собственичка. Само бързата намеса, на намиращи се в близост жители на градчето, го спасила от по-тежки рани. Полицейската проверка е установила, че домашният любимец е надлежно регистриран като е заплатена дължимата такса.

От казанлъшката районна прокуратура уточняват,  че е разпоредено разследване за случилото се за неположени достатъчни грижи от притежателката на породистито животно, което е довело да причиняване на средна или тежка телесна повреда-престъпление по член 325 от НК.

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се провежда разследване за това, че на 30 май 2020 г., в гр.Крън, обл. Стара Загора, не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, което се намира под негов надзор, в резултат на което е причинена средна или тежка телесна повреда - престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

Съгласно медицинско удостоверение, издадено от катедрата по „Съдебна медицина и патоанатомия“ при ТРУ - Стара Загора, по тялото на жертвата са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапвания от куче, като тези травматични увреждания причиняват разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.