0

С лаби искри прехвърчаха тази сутрин на площада в Благоевград на предизборния диспут,  предаван  директно по бТВ.

Слаби искри прехвърчаха тази сутрин на площада в Благоевград на предизборния диспут,  предаван  директно по бТВ.

Агенция Маркет ЛИНКС организира предварително допитване до 300 пълнолетни блгоевградчани в перио  21-24 септември, които определиха 4-мата от 12-те кандидати за кметския стол. 30% посочиха представителят на ГЕРБ д-р Атанас Камбитов, за който се очертава  трети мандат да бъде градоначалник. След него се нареди независимият кандидат, подкрепян от БСП, бизнесменът- строител  Румен Томов  с 23%. Трети в допитването е избранникът на ВМРО  Иван Ризов с 8%, а четвърти - младият кмет на близкото до Благоевград  село Дъбрава Росен Георгие, представител на НФСБ със7%.

От време на време по време на едночасовия диспут  от агитките на кандидатите се чуваха подвиквания и нецензурни реплики по адрес, предимно на настоящия кмет, но в общи линии 4-мата се държаха цивилизовано един към друг. Д-р Атанас Камбитов отговаряше спокойно и с аргументи на всички въпроси включително и лични, както и за проблемите на града, които той не отрече че съществуват. Той начерта пътят как  те ще бъдат решени в следващите четири години.

Д-р Атанас Камбитов: „За последните години бяха привлечени 311 милиона лева по оперативните програми и национално финансиране. Градът се промени и ще продължава да се променя. Основните приоритети за следващите 4 години са: Изграждане на индустриална заона, за да се привличат инвеститори, което означава заетост и по - високи доходи. По-чиста екологична среда, както и интегриран градски транспорт. Основен ремонт на ВИК централна градска част, както и зелени пояси, които ще продължим да изграждане. Устойчива и балансирана социална политика в две насоли – към възрастните и към младите хора“.