0

Т енис звездата Новак Джокович може да се завърне в Австралия по-рано от предвиденото след депортирането му, заяви министър-председателят на страната Скот Морисън, цитиран от Би Би Си.

Тенис звездата Новак Джокович може да се завърне в Австралия по-рано от предвиденото след депортирането му, заяви министър-председателят на страната Скот Морисън, цитиран от Би Би Си.

Най-добрият тенисист при мъжете беше депортиран в неделя, след като загуби битката за виза, която се водеше заради факта, че не е ваксиниран. Съгласно австралийските имиграционни закони 34-годишният Джокович не може да получи нова виза в продължение на три години.

Но премиерът Скот Морисън заяви, че може да му бъде разрешено да влезе по-рано при "подходящи обстоятелства".

"Забраната е за период от три години, но има възможност да се отмени при подходящи обстоятелства и това ще бъде разгледано в конкретния момент", каза той в интервю за австралийската радиостанция 2GB в понеделник.

Тази опция потенциално може да позволи на Джокович да участва в турнира Australian Open догодина. Тазгодишното състезание започна в Мелбърн в понеделник.

Сръбският тенисист трябваше да играе по-късно през деня, но драматичната му депортация само няколко часа по-рано сложи край на надеждите му да спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлем.