Скоростно изкачване на НДК утре от 16 часа

Скоростно изкачване на НДК утре от 16 часа

Скоростното изкачване на НДК ще стартира утре, събота 28 септември в 16 ч. от фонтаните пред сградата. Участниците пробягват 200 метра и влизат през главния вход в НДК, където по стълбищното ядро вляво се изкачват до 8-ия етаж, правят пълна обиколка 360 градуса по терасата, после слизат по друго стълбищно ядро, излизат извън сградата за да финишират откъдето са тръгнали.

В 16.45 часа е стартът на ориeнтирането из сградата на НДК, а в 17 над Билетния център започва фасадното изкачване по двойки алпинисти за време. По същото време в пространството пред сградата ще се организират много демонстрации, забавни игри, състезания.

НДК 360 се организира за втора поредна година и обединява няколко спортни събития в празник с цел да промотира възможностите за спорт в столицата и специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша. Фестивалът е част от ежегодната "Европейска нощ на спорта" с организатори Столична община, Фондация "София - Европейска столица на спорта", НДК, НСА "Васил Левски" и Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. НДК 360 - Европейска нощ на спорта продължава инициативата с благотворителна цел за подпомагане на кампанията "Витоша - достъпна за всички" на Природен парк "Витоша", която набира средства за изграждане на алея и спортни площадки в планината за хора с физически увреждания.

Спортният празник се състои от бегово изкачване, фасадно изкачване, спортно ориентиране, издигане на топловъздушен балон, демонстрации, забавни игри и викторини.

Дата и час: 28 септември, събота, 2019 г. от 16.00 до 20.00 ч.
Място: Външно и вътрешно пространство НДК

Програма НДК 360 - Европейска нощ на спорта:

16.00 ч. Старт масов старт бегово изкачване
16.15 ч. Старт бегово изкачване
16.45 ч. Старт спортно ориентиране
17.00 ч. Старт фасадно изкачване
18.00 ч. Официално откриване на спортния празник
18.00 ч. Издигане с топловъздушен балон
18.35 ч. Награждаване бегово изкачване и ориентиране
19.30 ч. Награждаване фасадно изкачване
20.00 ч. Закриване на феста

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.