0

Н а автосалона в Париж чешката компания Skoda представя концептуалния модел Vision RS. Прототипът показва посоката на развитие на RS-гамата на Skoda и загатва дизайна на новия Rapid, оборудван с хибридна система на задвижване, състояща се от 1,5-литров бензинов турбодвигател с мощност от 150 к.с. и електрически мотор и комплект от литиево-йонни батерии с мощност 13 кВтч. Сумарната мощност на хибридната система достига 245 к.с.

На автосалона в Париж чешката компания Skoda представя концептуалния модел Vision RS. Прототипът показва посоката на развитие на RS-гамата на Skoda и загатва дизайна на новия Rapid, оборудван с хибридна система на задвижване, състояща се от 1,5-литров бензинов турбодвигател с мощност от 150 к.с. и електрически мотор и комплект от литиево-йонни батерии с мощност 13 кВтч. Сумарната мощност на хибридната система достига 245 к.с.

Спортният хечбек спринтира от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди, а от 80 до 120 км/ч се ускорява за 8,9 секунди. Максималната скорост е 210 км/ч. Автономният пробег на ток е 70 км. Пълното зареждане от битовата електрическа мрежа отнема 2,5 часа. Батерията се зарежда и по време на движение.

Прототипът Skoda Vision RS Concept е получил мултимедийна система с гласов асистент Amazon Alexa, LED светлини, 20-инчови джанти, а също и карбонови прагове, огледала за обратно виждане и спойлер. Общата дължина на концептуалния хечбек е 4,36 метра, широчината е 1,81 метра, а височината е 1,43 метра. Със своите размери новият модел е близък до Rapid, чиято дължина е със 127 мм по-голяма от тази на Vision RS Concept, но с междуосието от 2,65 метра, бъдещият спортен модел се приближава до Skoda Octavia. Обемът на багажника е 430 литра.