0

Н а автосалона в Париж от 4 до 14 октомври 2018 г. ще се състои световната премиера на двете нови модификации на кросоувъра Skoda Karoq – спортната Sportline и офроуд версията Scout.

На автосалона в Париж от 4 до 14 октомври 2018 г. ще се състои световната премиера на двете нови модификации на кросоувъра Skoda Karoq – спортната Sportline и офроуд версията Scout.

Спортната модификация Skoda Karoq Sportline се отличава със спортни брони, LED светлини, 19-инчови алуминиеви джанти, релси на покрива, тонирани задни стъкла и емблеми Sportline. В салона на Skoda Karoq Sportline са поставени нови

седалки, тапицирани с трислойна дишаща тъкан,

която допринася за комфортното пътуване през горещите дни. Оборудването включва виртуален приборен панел, Wi-Fi с мрежи по стандарта LTE и педали от неръждаема стомана.

Новата Skoda Karoq Sportline се предлага с 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 190 к.с., както и 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 150 к.с. Спортният кросоувър може да бъде поръчан и с 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател със 150 к.с. или 190 к.с. Моторите работят заедно с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия.

Втората модификация Skoda Karoq Scout е предназначена за сериозен офроуд. Новият модел се различава от познатата версия с пластмасови защитни панели в долната част на каросерията, като сега са допълнени със сребристи вложки на броните и праговете. В разширените арки на колелата са поставени нови 18-инчови джанти, а като опция се предлагат и 19-инчови джанти. Новият Karoq Scout е със задвижване на четирите колела 4х4, а за повишената проходимост междуосието е намалено с 8 мм, а

пътният просвет е увеличен с 10 мм до 183 мм.

Интериорът е облицован с черна и кафява тапицерия, има емблеми Scout, както и панели от неръждаема стомана на педалите. Оборудването включва светодиодно интериорно осветление и цифров инструментален панел.

Новата Skoda Karoq Scout се предлага с избор от три двигателя, като най-малък е 1,5-литровият бензиновият турбомотор 1.5 TSI със 150 к.с. и 250 Нм, а 2,0-литровият дизелов двигател 2.0 TDI се предлага във варианти с мощност 150 и 190 к.с., съответно с 340 и 400 Нм въртящ момент. Агрегатите работят в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна роботизирана трансмисия DSG с двоен съединител.