Сключването на граждански брак в София ще става в присъстието само на свидетели и фотограф. Това става ясно от заповед на кмета на града Йорданка Фаднъкова с цел ограничаване на струпването на хора във връзка с разпространението на коронавирус.

Така в обредните зали ще бъдат младоженците, техните свиделите, фотограф и длъжностното лице по гражданско състояние. Други лица няма да се допускат и пред сградата, в която се намери обредната зала. Също така не се допуска провеждането на сватбени ритуали извън обредните зали.

Всеки петък от седмицата до 17 часа директорът на Столичен дом за радостни обреди ще изпраща списък на предстоящите ритуали по сключване на граждански бракове на началниксектор „Общинска полиция“ – СДВР. От своя страна столичните полицаи ще трябва да създадат необходимата организация за недопускане струпване на хора пред залите.

Заповедта е в сила до преустановяване на извънредното положение в страната.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.