0

М омчета и момичета пребиха ученик, заснеха видеото с телефоните си и се похвалиха, като го качиха в интернет. На видеото с брутално и продължително насилие се вижда как група около 14 - 15-годишни бият момче между блокове в столичния жк "Лагера".

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха видеото с телефоните си и се похвалиха, като го качиха в интернет. На видеото с брутално и продължително насилие се вижда как група около 14 - 15-годишни бият момче между блокове в столичния жк "Лагера".

Случаят е от дните между Рождество и Нова година. Кадри от видеото бяха излъчени по Нова тв вчера, без да са на фокус, за да не бъдат разпознати децата, без най-жестоките сцени, съобщава сайтът Off News.

След сигнала за брутално насилие над 13-годишно дете столичната полиция продължава издирването на нападателите. Във вторник двама от тях бяха задържани.


Гаврата с детето е продължила около час и половина и не се случва за пръв

път.
Мъж от квартала подчерта, че проблемът е системен. "Децата масово са такива, защото има много секс, наркотици и насилие. Родителите се разделят рано и децата стават такива - това е проблемът!", каза той и подчерта, че тези деца са продукт на средата, в която всички живеем.
В основата на избилата жестокост е любовна история, твърдят местни хора. "Дошли са по тъмно. 20, 30 души


с маски, ножове, боксове - говорим за 15-годишни деца

които са пристигнали с цел да пребият жертвата си. Чух от родители, че това е продължавало месеци наред - този тормоз и тази свада по любовни причини" - разказва жена, живееща в квартала, пред Нова тв тази сутрин.

„Това, което се вижда на кадрите, не е нищо в сравнение с това, което стана преди дни“, разказва пред телевизията мъж от жилищния комплекс, който не е родител на нито едно от замесените деца. Тогава групичка дошла да отмъщава за набитото момче.

"С мен се свързаха част от младите съкварталци и помолиха за помощ. Най-тактично им обясних, че агресията поражда агресия и ако продължават по този начин, няма да излязат на добре нещата, тъй като аз лично съм расъл точно в тези години, когато имаше страхотна агресия.

Обадиха ми се малко по-късно вечерта и казаха: "Идват да ни бият". За секунди изтичах вкъщи. Те прииждаха буквално на талази в тъмното. Сигурно 50, 60 човека. Това, което успяхме да предотвратим аз и мои приятели, е една според мен много по-грозна сцена“, разказва очевидецът.

„Отделихме настрана едните момчета, обяснихме им, че агресията няма как да се търпи не само в този квартал и че не е това начинът, по който да изразяват своите чувства. Има баскетболни игрища, футболни. Да дойдат, да се пробваме на спорт. С побой няма как да стане.

Апелирам господин Бойко Рашков да се заеме със случая. Неговите колеги, които пристигнаха на място - аз лично ги извиках, за да подходим цивилизовано - записаха всички данни, надявам се да има наказани", разказва мъжът.

Момчетата били агресивно настроени, с маски, с качулки и оръжия - ножове, пистолет, тръба, нож пеперуда, бухалки. Говорим за 14-, 15-годишни, но "доста по-високи от мен и моите приятели", допълва мъжът, но уверява: "Това няма как да ни спре".

"Дойдоха като бандити, но като им махнахме маските, това са дечица."

Друг мъж от квартала споделя, че е бил потресен от клипа, който видял вчера.


"Това е гавра с личността на един човек. 10 човека снимат едно дете

и никой не каза: "Ей, стига толкова!".

"Като видят някого на земята, те отиват и почват да го ритат. Вместо да му подадеш ръка, ти го риташ. Цялото общество е такова", допълва жена от квартала. Друга казва, че не успяла да доизгледа клипа: "То беше нещо ужасно".