Синът на руския милиардер Зингаревич с условия за покупката на „Ботев

Синът на руския милиардер Зингаревич с условия за покупката на „Ботев" (Пловдив)

Четири условия е поставил синът на руския милиардер Борис Зингаревич – Антон, за да купи футболния отбор на „Ботев – Пловдив“. Това съобщиха от Сдружение ПФК „Ботев“.

На 18-и декември в заседателната зала на клуба се провела среща с участието на двама представители на кандидат-купувача Антон Зингаревич, двама представители на Сдружение ПФК Ботев - Радослав Кошински и Теодор Бочев, прокуриста на клуба Асен Караславов и Божидар Божилов.

На продължилата няколко часа среща представителите на инвеститора представили условията, при които той би влязъл в клуба. Те заявили, че тези условия не подлежат на договаряне и промени. Първото от тях е компанията на Зингаревич да придобие 60% от акциите на клуба. Второто е да бъде сключен договор за екслкузивно използване от страна на бъдещия собственик на част от акциите на емблемата за срока на договора, за който акциите ще са в него. Третото условие е да се сключи договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството на България. Това се отнася за  членството на сдружението в БФС и се практикува и сега, уточняват от сдружението. Последното условие е, че кандидат-купувачът не желае Сдружението да има свой представител в Съвета на директорите.

В преговорите с бъдещи партньори сдружението винаги се ръководи от принципната позиция за осигуряване на безпроблемно дългосрочно развитие на клуба, казват оттам.

Отправена е и молба Сдружението да вземе принципно решение по горните въпроси до неделя (20-и декември вечерта), а представителите на г-н Зигаревич да бъдат уведомени в понеделник сутрин. Сдружението ще проведе консултации сред членовете си през следващите часове и ще уведоми представителите на кандидат-купувача за решението в договорения срок. Обществеността също ще бъде информирана за решенията (каквито и да са те) своевременно.  Документалната част може да се извърши в последствие, тъй като за началото на януари е планирано общо събрание на ПФК Ботев АД.

Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният приемник от 1990 г. на футболното дружество "Ботев" от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно. „Ботев Пловдив“ е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.