0

М атео Бочели – 21-годишният син на тенора Андреа Бочели, подписа договор за звукозапис с историческия американски лейбъл Capitol Records.

Матео Бочели – 21-годишният син на тенора Андреа Бочели, подписа договор за звукозапис с историческия американски лейбъл Capitol Records.

Новината разпространиха именно от звукозаписната компания, която притежава в редиците си имена като Пол Маккартни, Кейти Пери, Нора Джоунс, а в студията й са работили по свои проекти Франк Синатра, Сам Смит, групите Muse, Imagine Dragons и др. Бочели-младши бе аплодиран на крака от публиката на последното издание на фестивала в Сан Ремо през февруари, където изпълни дует с прочутия си баща. В момента младият певец работи по първия си самостоятелен албум, който ще излезе през 2020 г. Той дебютира на живо през 2016 г. с арии от опери на Джузепе Верди в открития амфитеатър Teatro del Silenzio в Лайатико, Тоскана – родния град на баща му Андреа, а заедно с него на сцената са именитият баритон Лео Нучи и корейското сопрано Суми Чо. На следващата година за пръв път изнася концерт във Вашингтон, САЩ, по време на церемонията за наградите Horatio Alger. Следват изяви в Hollywood Bowl, Madison Square Garden в Ню Йорк, O2 Arena в Лондон.

През 2018 г. той записва с баща си песента Fall on Me, сингъл от албума Sì – първия с нови композиции, който Андреа Бочели издава от 14 години насам. С този дует двамата очароват и Сан Ремо 2019, а Sì влиза в Топ 3 на американските и британските класации за най-продавани албуми.