Има ли оказван натиск или тормоз от работодатели заради заявени мнения в социалните мрежи, ще питат в 28 населени места представители на КНСБ в рамките на 12-месечният си проект „Парламента на работеща България“, съобщи в Стара Загора председателят на конфедерацията Пламен Димитров.

Той напомни, че към момента липсва регулация в социалните мрежи, вече имало сигнали, че в отделни фирми и учреждения работниците са със забрани да използват този вид комуникация.

От КНСБ признават, че едва 20 на сто от наетите членуват в синдикални организации. Чрез новия проект, финансиран от ОП „Добро управление“ те възнамеряват до стигнат до повече от работещите в различните сектори. По думите на синдикалния бос време е да се потърсят някаква законова форма за регулиране на отношенията в социалните мрежи. Той даде за пример Франция където неотдавна бе узаконена невъзможността на работодателя да занимава със служебни въпроси подчинените си в извънработното време, в т.ч. да му праща есемеси или запитвания в месинджър.

В Стара Загора синдикалистите разбрали, че в една от военизираните структури работещите нямат право на лични мобилни телефони с интернет връзка, можело да се използват само стационарни апарати.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Без лекции и парти в общежитията за празника на БГ студенти в Германия

Без лекции, речи от президента и парти в общежитието или навън са само част от дейностите от програмата на българите в чужбина по случай студентския празник в Германия. Техните колеги от Англия пък организират голямо събитие, като печалбата от него даряват за благотворителна кауза.