0

С ливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ се обърна с публична молба към местен жител да прибере претърпялата преди повече от медец инсулт майка и да се погрижи за нея.

Сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ се обърна с публична молба към местен жител да прибере претърпялата преди повече от медец инсулт майка и да се погрижи за нея.

Сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ се обърна с публична молба към местен жител да прибере претърпялата преди повече от медец инсулт майка и да се погрижи за нея.

С писмо до електронните адреси на всички акредитирани в региона медии от здравното заведение се обръща към Иван Вичев Стоянов с думите:

“ Ганка Стоянова Вичева е приета в Отделението по неврология на болницата през месец декември. Състоянието й е стабилизирано, жената е добре и трябва да бъде изписана. Синът й отказва да я прибере. Смятаме, че е дълг на всеки човек да се отнася с уважение и грижа към своите родители. Надяваме се Иван Вичев да прибере у дома жената, която го е родила и отгледала, като й осигури достойни условия и синовна грижа. Медицинските екипи правят всичко възможно пациентката да се чувства добре, но е необходимо нейните близки да проявят отговорност и човечност.“.

Зам.директорът по медицинските дейности , д-р Хрисант Хрисантов сподели, че е имал еднократна среща с мъжа, в която му обяснил, че по-нататъшното оставане на майка му в болницата е нецелесъобразно и противоречи на всички законови разпоредби.  Вечев обаче само си замълчал и напуснал кабинета като на изпроводяк казал, че не го интересува съдбата на родителката му.

„Това е един млад мъж, знаем че има постоянна работа, със сигурност има и семейство. Намерихме апартамента, който е негова собственост , но е заключен. Имали сме в годините и други сходни ситуации, но тази излиза извън всички общочовешки норми. Нямаме право да съобщим личните му данни, надяваме се все пак в него да проговори малко от малко човещината и за положи някакви грижи за жената, която го е родила и отгледала…“, коментира д-р Хрисантов.

Според запознати баба Ганка има още един син и дъщеря, след смъртта на съпруга през 2012 г. си останала да живее в общинско жилище, но след време спряла да плаща наема и за няколко години се натрупала сметка от над 2 400 лв. Потърсеният тогава от общината син Иван Вичев подписал запис на заповед за разсрочено  изплащане на дължимата сума, но така и не го сторил. По тази причина бабичката била извадена от апартамента със заповед на кмета от 30 юни 2016 година.