Силният вятър предизвиква аварии в електрозахранването в област Добрич

Силният вятър предизвиква аварии в електрозахранването в област Добрич

Силният вятър, който продължава да духа в област Добрич, предизвиква аварии по електроповодите. Това наруши и електрозахранването в някои от населените места в областта. По данни от дежурните в общините към 15:00 часа днес – 27.01.21 г., нарушено електрозахранване има в селата Полковник Иваново, Полковник Минково, Полковник Свещарово, Медово, Долина, в половината от селата Одърци и Плачидол, и в част от Поп Григорово на тероторията на община Добричка. Без ток са селата Септемврийци, Белгун и части от Поручик Чунчево и Българево в община Каварна.

В община Генерал Тошево смущения в електрозахранването има в части от селата Средина,Чернооково, Балканци, Люляково, Йовково. В останалите общини в областта няма подадени сигнали за проблеми с енергоснабдяването. От Енерго про съобщават, че всички екипи работят на терен по отстраняване на авариите.
Продължаващият снеговалеж и силен вятър наложиха затварянето на още пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, съобщиха от Областно пътно управление. Към този час затворени за движение за всички превозни средства са: участъкът от републикански път I-9 в участъка Дуранкулак-Оброчище; участъкът от път II-71 Добрич – Оброчище; участъкът от II-29 – Добрич – Генерал Тошево; участъкът от II-29 – Добрич – Варна; участъкът от II-27 – Добрич – Балчик и участъкът от II-27 – Добрич - Шумен.
Към този час продължава да е в сила въведеното ограничение – забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т, в участъка от път II-71 – Добрич – Силистра.
От Областно пътно управление и Областна дирекция на МВР призовават да не се тръгва на път в затворените за движение направления, както и да не се предприемат пътувания, ако те не са крайно наложителни. Движението да се извършва с подготвени за зимни условия автомобили. ОТ РД на ПБЗН информират, че до обяд служители на Дирекцията в различни части на областта са оказвали съдействи по постъпили около 20 сигнала за паднали дървета в резултат на силния вятър и мокър сняг.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.