0

Л ято е! Мръсна жега, както твърдят градските легенди. Някои вече са хванали коли, автобуси и влакове и пътуват ведро към морето. Други отдавна са начертали планове за нови планински маршрути и горски пътеки, които да покорят през тези жежки 3 месеца. Трети пък се пържат в офиса, задраскват дните от календара като каторжници в очакване на отпуската и мразят първите две категории хора…

Лято е! Мръсна жега, както твърдят градските легенди. Някои вече са хванали коли, автобуси и влакове и пътуват ведро към морето. Други отдавна са начертали планове за нови планински маршрути и горски пътеки, които да покорят през тези жежки 3 месеца. Трети пък се пържат в офиса, задраскват дните от календара като каторжници в очакване на отпуската и мразят първите две категории хора…

Независимо към коя група се числите обаче, в горещите дни и хладните нощи на юли, август и септември ще имате нужда от нещо свежо, позитивно, информативно и въобще приятно за четене. И затова ние сме тук с най-новата ни рубрика „Монитор Сиеста“. Тя ще е нашият морски бриз в забързания ви летен ден.

Тук ще събираме за вас всичко, което ви трябва да знаете ако тръгвате на път, вече сте в някой курорт – морски или планински или просто искате да се разсеете с любопитни информации с кафето в офиса. Или ако трябва да перифразираме един легендарен продавач на семки на Слънчака – „Монитор Сиеста“ ще бъде вашата гимнастика за ума и дъвка за мисълта. Освен задължителната актуална информация обаче в новата ни секция ще представяме всеки ден за вас и седем нови авторски рубрики.

В понеделник ще откриваме всяка нова седмица с мислите на нашето блестящо бизнес перо Венци Генков. В „Бели пари за черни дни“ той ще ви води през дебрите на семейния бюджет, правилното ориентиране в пазарната обстановка и всички малки капанчета, които търговците са заложили за нас.

Във втория ден от седмицата пък двете ни симпатични, чаровни и много свежи блондинки Преси Рангелова и Гери Николова, ще ви карат да се замисляте върху нещата от живота, града, интимния свят, светския блясък… и въобще всички теми, които вълнуват две млади руси глави. Техните задочни сблъсъци ще представяме в „Блондинките и града“.

Срядата е отделена за най-важната градивна единица на обществото – мама. Тъй като майката винаги е една, но една с друга не си приличат, в секцията „Лудото майче“ ще се изявяват всички жени-героини, които неуморно се трудят в нашата редакция, докато жонглират между къщната работа, децата, мъжа… и самите тях, разбира се.

В четвъртък пък ще ви подканим да стегнете куфари и раници и да помислите за път. Ваш гид ще бъде един фънки младеж – бежанец от UK, Брекзит, верен поданик на Нейно величество, но открил, ракията в кръвта си. „Конан на път“ ще ви разходи из 100-те туристически обекта у нас, а докато го прави ще разсъждава върху БГ реалността, социума на Балканите, съседските вражди и задължителната и понякога доживотна връзка на всеки българин с „Топлофикация“.

Краят на работна седмица ще бъде мъжки. Авторът ни с невероятно чувство за хумор Ники Коцев ще ви срещне с „Дневниците „Бира и шкембе““. Тук ще бъде запазена мъжка територия, на която ще се псува съдията, жените-шофьори и лелките в магазина, които винаги имат „само ей тия две доматчета и ако може да мина пред теб, кавалер такъв!“. Бирата и шкембето пък ще са за разкош, защото кой истински мъж не е разбрал отдавна максимата, че „животът е кратък, но може да бъде много гаден, ако в него няма бира и шкембе“.

В събота на сцената отново изгряват двете ни блондинки, но със звездна рубрика. Не, няма да разчитат звездите за вас (от години хороскопът на „Монитор“ е един от най-точните у нас), а ще ви забавляват с летни хитове. Музика, филми, книги – всичко това ще бъде оценявано и класирано. При това не от нас, а от родните звезди, които ще ви дават безценни съвети как да останете в летния културен тренд – просто трябва редовно да четете „Най-най-най“.

Последният ден от седмицата също ще бъде вълнуващ, а най-вероятно и доста екзотичен. На сцената на „Монитор Сиеста“ изгрява младата ни надежда в отразяването на международната политика и същевременно и в поезията – Георги Славов. Поетът с голяма обща култура и още по-широк мироглед, ще ви разказва какво се случва по тоя свят в рубриката „Този голям шарен свят“.

Това са нашите нови предложения за лятото. Забавлявайте се с тях, четете рубриките ни, смейте се, коментирайте, информирайте се. И помнете, че винаги по света е лято, важно е да си от правилната страна на вратата с надпис „Затворено за сиеста“. Дерзайте!