Сидеров иска забрана за 1 година на продажбата на държавни имоти

Сидеров иска забрана за 1 година на продажбата на държавни имоти

"Атака" предлага всички държавни имоти да се обединят в един регистър

Депутатите от "Атака" внесоха в Народното събрание предложение за налагане на мораториум върху продажбата на държавни имоти за 1 година. През този период да бъде изготвен единен регистър, който да обедини всички държавни имоти, а не както в момента, всяко министерство да си разпродава парцели и сгради, съобщиха от пресцентъра на партията.

В същото предложение се иска и забрана за промяна на статута на терени и сгради от публична в частна държавна собственост за същия период. В мотивите си към проектопредложението от партията на Сидеров акцентират, че към момента регламентът е неясен и всяко министерство взима решения за продан на имоти, които са отпаднали от необходимост за ведомството. От "Атака" посочват, че същите обекти може да са от полза за друга институция. Още повече е спорно дали с продажбата на някои от държавните имоти не се засяга националната сигурност.

Сидеров и неговите депутати настояват за този мораториум, тъй като е „необходима генерална реформа по отношение на стопанисването, грижите и евентуалните сделки с имоти частна и публична държавна собственост, като бъде създадена единна система по предоставянето и използването им от съответните министерства и разпореждането с тях”. Според атакистите е задължително да се изчистят възможностите за недоразумения между институциите и да се сведе до минимум възможността за корупция чрез тези сделки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.