0

 

Швейцарска компания за доставки на фермерска свежа храна отчита бум в бизнеса си, след като купувачите увеличиха поръчките си онлайн на фона на ограниченията за придвижване заради коронавируса, съобщава Ройтерс.

 

Швейцарска компания за доставки на фермерска свежа храна отчита бум в бизнеса си, след като купувачите увеличиха поръчките си онлайн на фона на ограниченията за придвижване заради коронавируса, съобщава Ройтерс.


Швейцария, която граничи с жестоко ударената от заболяването Италия, въведе граничен контрол, призова хората да останат по домовете си и повика армейски медицински екипи в най-голямата военна мобилизация след Втората световна война, за да помогне на здравната си система да се справи в тези тежки времена.
Онлайн магазинът Farmy.ch, който има складове в град Прили до Лозана и в Цюрих, е затрупан с поръчки за доставка на местни и биохрани до вкъщи. Той предлага плодове, зеленчуци, месо, риба и цветя.


Ръст
През март имаме много силен ръст спрямо средата на февруари. Търсенето практически се увеличи четири пъти, особено на сухи продукти за съхранение у дома, чиито поръчки скочиха с 450%, обясни говорителят на онлайн магазина Киара Екеншвилер.
В един склад работниците на Farmy носят предпазни маски и ръкавици и пълнят торби с плодове и зеленчуци, преди да ги поставят в щайгите, които се товарят във вановете.
Швейцарските потребители, много от които са свикнали да купуват стоки от пазарите на открито, които сега са забранени, са настроени да подкрепят местното производство.
Подкрепа
Искам да подкрепя местните фермери, а също така да се снабдявам с местни продукти. Смятам, че е важно това да продължи, обяснява клиентка на онлайн магазина.
За последните няколко седмици продажбите растат. През последната седмица на практика се удвоиха, казва Гил Рош, собственик на фермата Le Domaine des Biolettes.
Притеснен съм, много съм притеснен за нашите финанси, за нашите компании, за нашите работници и за оцеляването на нашите компании. Инвестирах много пари в нашите магазини в период, когато нещата работеха много добре. Може да сме малко луди, но смятам, че ние отново се връщаме към най-важните неща, смята собственик на магазин за шоколад в Лозана, който снабдява Farmy.