0

Ш уменският университет „Епископ Константин Преславски“ е реализирал 94 процента от планирания прием в ОКС Бакалавър и ОКС Магистър. Това съобщи пред репортер на "Монитор" зам.-ректорът по кандидатстудентската дейност доц. д-р Чавдар Сотиров.

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ е реализирал 94 процента от планирания прием в ОКС Бакалавър и ОКС Магистър. Това съобщи пред репортер на "Монитор" зам.-ректорът по кандидатстудентската дейност доц. д-р Чавдар Сотиров.

В момента има свободни места само в пет специалности – Компютърна информатика, Информационни технологии в икономиката, Турска филология с бизнескомуникация, Комуникационни и информационни системи, Компютърни технологии за автоматизация на производството.

Кандидатите могат да участват в класирането с оценка от конкурсен изпит, с оценка от индивидуален електронен изпит, проведен в Шуменския университет, с оценка от държавен зрелостен изпит или да се явят на изпит на 11 септември. 

До 25 септември тече и приемът на документи за кандидатстване в ОКС Магистър, уточни доц. Сотиров. Подробностите за специалностите, условията за кандидатстване, нужните документи и таксите са изложени в сайта на университета.