Шум, боклуци и камиони от склад тормозят 10 блока в
2

Шум, боклуци и камиони от склад тормозят 10 блока в "Манастирски ливади-запад"

Невъобразим шум, купища боклуци, запушени тротоари и газове от камиони, които зареждат склад на верига от супермаркети тормозят хиляди хора от съседните блокове в "Манастирски ливади-запад". 

Камионите и товарната техника по 12 часа боботели под спалните на хората и правят живота наоколо невъзможен, оплакаха хора от района.  

"Всичко това се намира под спалните ни. Въпросът е - Защо арх. Здравко Здравков, Столична Община Направление "Архитектура и градоустройство" и Дирекция Национален Строителен Контрол - ДНСК позволяват този абсурд? Това пише в профила си Илка Льонг, майка на две деца. Кой и по какъв начин е преценил, че е нормално по цял ден камиони и бусове да влизат, да натоварват и разтоварват в междублоково пространство? Всякакви въздуховоди са под и до прозорците ни.
След многобройни сигнали подадени към ДНСК, Район "Витоша", Столична Община, Шесто районно, Омбудсмана на РБ, РЗИ, включително и веригата, решение на проблема няма.

"Хигиената на тази рампа изобщо няма да я коментираме - фасове, боклуци, кашони и тн. Помолихме веригата да покрие с адекватно конструктивно решение въпросната рампа и паркинг, а те и Район "Витоша" ни предложиха да покрият рампата с… асма. Кой и как си представят, че тази асма, ще реши някой от тези проблеми? Супермаркетите отказват да предприемат всякакви действия и да разреши трайно проблема. Тяхната експанзия не само вреди на нормалният ни начин на живот, но и преминаването през тротоара на около жилищните ни сгради е невъзможно, заради непрекъснатото паркиране на бусове и камиони на въпросния тротоар. Входирахме молба към Район Витоша да сложат колчета на тротоара, защото освен че непрекъснато го използват като паркинг, тези товарни МПС-та освен че пречат на преминаващите, застрашават и здравето ни", пише още Илка Льонг.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.