Ще се върнат ли всички ученици в клас от следващата седмица

Ще се върнат ли всички ученици в клас от следващата седмица

Само 5-и и 9-и клас от днес няма да бъдат в училище, това може да се преосмисли, дали от следващата седмица или най-късно от 1 юни да не се върнат всички ученици. Това коментира БНТ Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование. По думите му ако това стане едва ли ще се получи голямо струпване. Според него няма проблем с оформянето на срочните оценки.

По думите на Александров не е добре, това, че големите ученици  са свикнали с дистанционното обучение. Той допълни, че по-малките ученици - 5-и, 6-и и 7-ми клас, си харесват присъственото обучение. 

Той алармира, че има дефицити, които са се натрупали при отделни предмети. Затова е добре да се направи изходно ниво, с цел дефицитите да бъдат наваксани.

"На бала ти си без маска, танцуваш, на една маса си с приятели, докато на матурата си доста по-изолиран, в стая с до 5 души си. На матурите карантинираните ученици ще бъдат в отделна стая. 99,9 процента е вероятно да бъде и един в стаята, тъй като само 10 ученици са били карантинирани и само 5 са с коронавирус. За цялата страна в едно училище да е повече от един е малко вероятно", допълни Асен Александров.


Той добави, че квесторите трябва да бъдат с маска и да са ваксинирани или прекарали болестта.

"Матурите след 10-и клас трябва да се проведат. В сряда и петък за матурите са тези за 12-и клас, за 7-ми и 10-и клас са на 16 и 18 юни. По 10 души в стая, дезинфекция във всяка класна стая. Таз година матурите ще бъдат по-спокойни, защото сме по-подготвени", заяви Асен Александров.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.