SMS за „синя зона“ и във Велинград

SMS за „синя зона“ и във Велинград

От 6 август /понеделник/ гражданите и гостите на Велинград ще могат да заплатят паркирането си в „ синя зона“ чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационния номер на автомобила, на кратък номер 1359. Системата се въвежда с цел улесняване на гражданите и гостите, поясняват от администрацията  на СПА- столицата.

Съответните места, където може да се паркира, ще бъдат обозначени със специални табели, които ще бъдат монтирани до края на седмицата. Стойността на един SMS е 1.20 лв./с ДДС/ за 1 час престой.При изпращане на SMS системата  автоматично  връща отговор на заявката за паркиране. Няколко минути преди изтичане на  времето за престой, гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната.

Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час.Проверката за това дали има заплатена такса със SMS ще извършват служителите от общинското предприятие „СИП и ТИЦ“.  Паркираните автомобили, за които не е изпратено съобщение и не е платено, ще бъдат блокирани със скоби, като глобата за това е 10 лв.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.