Ще реконструират улични „В и К“-мрежи в Пещера по ПУДООС

Ще реконструират улични „В и К“-мрежи в Пещера по ПУДООС

ПУДООС одобри искането за  отпускане на безвъзмездна финансова помощ  за проект :„Реконструкция на улични ВиК мрежи и съоръжения на територията на гр. Пещера”. Това информираха от местната община.

Като подобекти в предстоящите строително монтажни дейности са включени реконструкции на ВиК мрежите и съоръженията по улиците „Беглика“, „Панорама“, „Владимир Рилски“, „Опълченска“, „ Стефан Кънчев“, „Чаталджа“, „Христо Ботев“. Предвижда се реконструкция на съществуваща канализация и водопровод по ул.“Стефан Кънчев“ от кръстовището с ул. „Чаталджа“, до кръстовището с ул. „Гео Милев“ и  ул.“Старата крепост“ за която ще бъде изготвен технически проект.

Дейностите, които ще бъдат извършени по съществуващата водопроводна и канализационна мрежа по проектираните улици на Пещера, включват реконструкция и рехабилитация на главни водопроводни и канализационни клонове, вътрешна водопроводна и канализационна мрежа, както и сградни водопроводни и канализационни отклонения. Дейностите ще предотвратят аварийните случаи по вътрешната водопроводна мрежа от експлоатацията на амортизирани и непригодни стоманени и етернитови тръби. По този начин ще бъде сведена до минимум значителната загуба на питейна вода.

Към момента водопроводните аварии са свързани с разкопаване и последващо възстановяване на уличната и тротоарна настилка. Отстраняването на дефектиралите участъци води до нарушаване на нормалната работа на водопроводната мрежа и уличното движение, както и до значителни материални разходи и прекъсване на водоподаването към консуматорите.

Проектът на община Пещера цели създаване на  условия за реконструкция на част от остарялата и амортизирана водопроводна мрежа в град Пещера в съответствие с нормативните  изисквания и осигуряване на  ефикасно и ефективно водоснабдяване на града, като  се намалят загубите на питейна вода и експлоатационните разходи.

След приключване на дейностите предвидени в проекта ще се подобри  качеството на живот на хората в населеното място и ще се създадат условия за опазване на околната среда на територията на града. Специалистите отчитат, че ще се постигне значително повишаване степента на благоустрояване на Пещера , като се осигури отвеждането на битовите и дъждовните води, което на свой ред ще подобри състоянието на компонентите на околната среда и  санитарно-хигиенните условия на живот.

Средствата, предвидени за реализацията на Проект :„Реконструкция на улични ВиК мрежи и съоръжения на територията на гр. Пещера”, са на стойност 2 929 087. 23 лв. с ДДС.

Община Пещера изготвя проекти, с които ще търси средства за цялостната рехабилитация на пътните участъци и тротоарните настилки, след приключване на реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.