Шофьори на

Шофьори на "паяци" от „Синя зона“ в Пазарджик със 7 акта и 12 нарушения за 4 месеца

Със 7 акта и 12 нарушения на Закона за движението по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за българските лични документи са се сдобили само за 4 месеца водачи, управляващи репатриращи автомобили на фирмата“Контур 7“, която стопанисва“синя зона“ в Пазарджик. Справката бе оповестена от местната Областна дирекция на МВР като отговор от шефа на полицията ст.комисар Йордан Рогачев на питане от общинския съветник Благо Солов.

На нарушителите са издадени или предстои да бъдат издадени наказателни постановления с размера на санкциите предвидени в административно-наказателните разпоредби. За установените нарушения вече са съставени 7 акта. В текстовете на чл.91 и 92 от Закона за движение по пътищата изрично е указано, кои са моторните превозни средства със специален режим на движение, както и какво е позволено на водачите на тези превозни средства по време на движение със специален режим.

"В контекста на това, автомобилите собственост на фирмата- оператор на дейността по репатриране на територията на гр.Пазарджик не са със специален режим на движение и подлежат на контрол от органите на „Пътна полиция“, както всички останали участници в движението.", пише в отговора си до общинския съветник Благо Солов, директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев.

В края на септември Благо Солов изпрати официално запитване до полицията и изброи нарушения от страна служители на "Контур 7" като навлизане в забранени улици, движение и спиране в насрещното платно, пресичане на непрекъсната линия на маркировката, спиране на забранени места, с което се затруднява движението на останалите участници в движението и се създават предпоставки за ПТП.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.