Шофьор получи две скоби заради хитро паркиране

Шофьор получи две скоби заради хитро паркиране

Водач на баровски мерцедес получи две скоби заради неплатена такса за паркиране. Снимката обиколи социалните мрежи заради нетипичното наказание.

Защо две скоби е отнесъл шофьорът си задават много от потребителите. Според потребител лаченото возило е спряло на две места и за „награда“ е получил две скоби. Според друг по правило скобата се слага на предна лява гума, за да може да се види, когато водачът се качва. В случая, предните му гуми са залепени за тротоара и няма как да му сложат скоба там. По-наблюдателен читател отбелязва, че скобите са на задните гучи, но не е заради залепянето ,а заради това че е завъртял волана на ляво ,така не могат да сложат скоба на предните и затова са сложени на задните.

Шегаджии смятат, че возилото е собственост на Тити Папазов и за да са по-сигурни от ЦГМ са му сложили две скоби.

При престояване на принудително задържано с техническо средство тип "скоба" ППС, паркирано в зоната за почасово платено паркиране и/или описано със съобщение за неправилно паркирано, без заплащане, се заплаща еднократно 30 лева, заедно с дължимата сума за всеки час за почасово платено паркиране до заплащането им, до края на работното време на съответната зона или до принудително преместване на блокираното ППС на специализиран паркинг.

ППС принудително задържано с техническо средство тип "скоба" се счита и е със статус "принудително задържано ППС в зоната за почасово платено паркиране" до момента на заплащане дължимите суми по прилагането на техническо средство "скоба".

След изтичане на работното време на съответната зона за почасово платено паркиране, за деня и през следващите дни (в работни дни от 18:30 до 19:30 ч., а в събота от 17:00 до 18:00 ч.), същото ППС може да бъде преместено принудително по реда на чл. 118 от НОДТСО, като водачът или собственикът на ППС, освен сумите дължими по принудителното задържане, заплаща и разходите по принудителното преместване и таксата за отговорно пазене на специализиран паркинг.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.