Школски директори подкрепиха онлайн обучение до Коледа

Школски директори подкрепиха онлайн обучение до Коледа

Директорите и заместник-директорите, които членуват в Съюза на работодателите в системата на образованието (СРСНПБ) подкрепят направеното предложение на здравния министър за затваряне на яслите, детските градини и училищата в страната от 27 ноември, заяви техният председател Диян Стаматов. Според тях обучението от вкъщи за всички ученици трябва да бъде до Коледа.

„Това е очаквана и изключително адекватна мярка за защита живота и здравето на всички работещи в системата на предучилищното и училищното образоване. Дистанционното обучение като временна алтернативна мярка е добра възможност за преподаване в безопасна среда за хиляди ученици”, посочват от СРСНПБ.

От там подчертават, че подкрепата на родителите отново е изключително важен стълб за пълноценното реализиране на електронното обучение през следващите седмици.

Според директорите е уместно отразяването на отсъствията на липсващите ученици, както и вписване на аргументирани оценки при извършването на текущо изпитване.

От съюза предлагат още да бъде удължен с три месеца предвиденото в измененията на закона за предучилищно и училищно образование от септември 2020 година, свързани с промените в Училищните настоятелства, според които в техния управителен съвет участват директори или зам.-директори, то трябва да се намерят техни заместници до края на годината. „Това се налага поради наложената забрана за събиране на групи от хора, което ще възпрепятства свикването на общо събрание по законен ред, както и освобождаването на определени лица предвидени в промените”, аргументират се от там за промяната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.