0

Т римуф за държавния балет на лед „Санкт Петербург“ в НДК - битката на танцьорите с гравитацията върху пързалката в „Лешникотрошачката“ и „Лебедово езеро“ бе наградена от публиката с шестминутни овации. Продължавайки традицията да гастролират в напълно разпродадени зали у нас, „Господарите на спорта“ приключиха турнето си в София.

Тримуф за държавния балет на лед „Санкт Петербург“ в НДК - битката на танцьорите с гравитацията върху пързалката в „Лешникотрошачката“ и „Лебедово езеро“ бе наградена от публиката с шестминутни овации. Продължавайки традицията да гастролират в напълно разпродадени зали у нас, „Господарите на спорта“ приключиха турнето си в София.

В рамките на двучасовите спектакли те смениха 90 костюма и разгърнаха актьорската си игра върху общо 9000 кг лед. Изграждането на съоръжението за шоутата отне 24 часа на екип от 30 души, които реновираха настилката с чиста вода в антракта.

Тежката артилерия на Константин Расадин дойде с 22-ма шампиони по фигурно пързаляне, които счупиха всички рекорди по скромност въпреки статута си на светила в спорта – изискванията им за комфорт в бекстейдж-зоната се свеждаха до свежи плодове, мляко и първокласен шоколад. Рисувайки картини с всяко свое движение върху леда, балет „Санкт Петербург“ пренесе публиката в едно по-добро духовно измерение с феерия от грация, приказно осветление, ръчно изработени декори от Мариинския театър и оригиналната музика на Чайковски.

Театралната трупа атлети на леда от Санкт Петербург се радва на предана публика у нас и доказателство за това са и трите разпродадени дати през миналата година в зала 1 на НДК.