Шефът на КПКОНПИ: Всичко ми е законно, атакуват ме медийни кръгове на подсъдими

Шефът на КПКОНПИ: Всичко ми е законно, атакуват ме медийни кръгове на подсъдими

И председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излезе с изявление заради медийните спекулации, че има нередности в имуществените му декларации. Според него няма нищо незаконно в сделките, които е извършил, дори напротив – цялата информация за тях е извадена публично, така че да се разсее и най-малкото съмнение за злоупотреба или нарушение.

„Напълно съм наясно, както с причините, така и с истинските автори на това активно мероприятие. През последните години ръководената от мен Комисия постигна съществени резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Бяха отнети и запорирани имоти с недоказан произход за милиарди лева, което неминуемо засегна интересите на много хора. И ответната реакция на засегнатите не закъсня. Извършената срещу мен медийна манипулация е част от тази ответна реакция, организирана от обвиняеми и подсъдими лица, чието имущество е блокирано от Комисията, но които продължават да имат силно влияние и възможности за въздействие в телевизионните медии и да контролират неправителствени организации. Тези лица водят целенасочена компроматна кампания срещу мен, използваща всякакви средства. Те няма да ме уплашат и няма да ме отклонят от пътя, по който съм поел“, пише още Георгиев. По повод на запитване за Пламен Георгиев дали прокуратурата ще го проверява за апартамента – зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви: „В момента има една кална кампания преди идващите избори. Политици започнаха да вкарват обвинения към магистрати. Това което се случва е част от политическата система у нас. Хора, които са се провалили и са извън парламента, а и нямат шанс да влязат в него, се опитват да съсипват добрите процеси, които протичат в специализираните структури. Нормално е политиците да се страхуват от специализираното правосъдие“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.