Председстелят на Държавна агенция държавен резерв и военновременни запасите Станимир Пеев ще  даде отчет пред депутатите за цялостното състоянието на резерва. 

Първоначално от БСП искаха да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за COVID-19 , но предложението бе отхвърлено. Беше прието пък предложенението на Красимир Ципов да бъде поканен Пеев. 

Заседанието бе прекъснато заради поверително информация, но преди да започне отчета на шефа на държавания резерв, депутатите приеха първа точка да стане законопроект за ратификациране на Рамково споразумение за съвместно  възлагане на обществени поръчки при мерки за медицински противодействие. Това означава, че Закона за извънредното положение става втора точка. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова небе доволна от, че желанието й за изслушване на Борисов не бе одобрено и каза, че отговорността за държавните резервни е на МС, респективно на Борисов.  Тя възклина, че не им трябвал шефа на резерва, а Борисов. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пенсионерите и гражданите в затруднено положение остават приоритет, обяви премиерът

Борисов: Длъжни сме да защитим живота и здравето на хората

Пенсионерите и гражданите в затруднено положение остават приоритет, обяви премиерът

"Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира решенението на Министерския съвет да поиска удължаване на извънредното положение с месец. 

Прокурор ни вика на разпит по телефона

По време на извънредното положение призоваването за разпит да става по телефон или по електронен път. Това е една от мерките за организацията на работа на прокуратурата по време на извънредното положение, които бяха приети на заседание на прокурорската колегия на ВСС. То беше проведено по видеоконферентна връзка и излъчвано онлайн, както винаги.