Шефове дадоха 500 свободни работни места за два месеца
2

Шефове дадоха 500 свободни работни места за два месеца

165 свободни позиции са отворени в сектора на туризма

Близо 500 свободни работни места представиха 97 работодатели по време на 15 трудови борси, организирани в периода юни – август от териториалните офиси на Агенцията по заетостта, съобщиха от ведомството.

Срещите се проведоха след изтичане на ограниченията на извънредното положение, въведено през март 2020 г. във връзка с пандемията от COVID-19, и в условията на последвалата епидемична обстановка при спазване на активните противоепидемични мерки.
Тази ситуация наложи провеждането на трудовите борси с по-малък обхват на участниците, уточняват от Агенцията по заетостта. Въпреки това обаче, 695 търсещи работа лица проявиха интерес към директните контакти с бизнеса и се запознаха на място с условията и изискванията за конкретните длъжности. Трудовите борси се проведоха в градовете Исперих, Долни чифлик, Луковит, Провадия, Сливо поле, Каварна, Дулово, Генерал Тошево, Каолиново, Чирпан, Нови пазар, Стражица, Вълчи дол, Търговище, както и в с. Кирково.

Две специализирани трудови борси се проведоха за периода в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Те бяха организирани от бюрата по труда в Каварна и Долни Чифлик. В срещите се включиха 14 работодатели, които обявиха 165 свободни работни места за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки, администратори, пикола, миячи, хигиенисти, масажисти и др. Да се информират подробно за предлаганите оферти дойдоха близо 180 търсещи работа в тази сфера.

47 продължително безработни проявиха интерес към специализираната трудова борса, насочена към тяхната целева група. По време на мероприятията, проведени от бюрата по труда в Луковит и Каолиново, 16 работодатели обявиха 26 свободни работни места за лаборанти, техници, технолози, машинни оператори, формовчици на бетонни изделия, шивачи, лични асистенти, счетоводител, ръководител на проект, общи работници за поддръжка на сгради и други. Единадесет от проведените през трите месеца на епидемична обстановка събития бяха общи трудови борси, организирани от бюрата по труда във Вълчи дол, Кирково, Търговище, Горна Оряховица, Нови пазар, Чирпан, Генерал Тошево, Дулово, Русе, Провадия, Исперих. В срещите се включиха 67 работодатели и близо 470 търсещи работа лица. Обявени бяха 273 свободни работни места в много и различни сектори - работници почистване на сечища, секачи, строители на сгради от сглобяеми елементи, мотокаристи, пакетировачи, пекари, шофьори, помощник-оператори, шлосери водачи на мотокари и други.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.