0

С ветовноизвестният бранд „Шанел“ се готви за грандиозно ревю в Дубай. От бранда избраха именно там да представят круизната си колекция с предложения за 2022 година.

Световноизвестният бранд „Шанел“ се готви за грандиозно ревю в Дубай. От бранда избраха именно там да представят круизната си колекция с предложения за 2022 година.

Датата е 2 ноември и засега е планирано шоуто да е пред публика. Това е завръщане за „Шанел“ в Обединените арабски емирства, които дадоха терен за круизния спектакъл през 2015-а.

Любопитен факт е, че компанията вече представи линията през месец май. Това се случи в Южна Франция. Използван бе декор на филма „Заветът на Орфей“ от 1959 г. на Жак Кокто, който в контекста на представянето служи едновременно за фон и вдъхновение за колекцията.

„Габриел Шанел беше близка с Кокто, а аз обичам филма „Заветът на Орфей“. Подражавайки екстремната модерност на филма на Кокто, исках нещо доста рок. Много ресни от кожа, мъниста и пайети, тениски, показващи модела Лола Никон като рок звезда, облечена с костюми от туид, обкантени с широки плитки и подчертани със сребро. Вид, който напомня както за модата от шейсетте, така и за пънка", обясни тогава творческият директор на лейбъла Виржини Виард.