0

С тойка Кръстева бе изключително щастлива от спечелената титла, но както винаги остана скромна и благодарна.

Стойка Кръстева бе изключително щастлива от спечелената титла, но както винаги остана скромна и благодарна.

Ето какво сподели пред камерата на БНТ след награждаването си шампионката:

"Все още не можем да осъзнаем какво се е случило, но концентрацията беше на пълни обороти. Минахме през пет много трудни мача с личния ми треньор Борислав Георгиев, с доктора, психолога и всички останали, които помагаха. Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава! Благодарна съм на първия ми треньор Стефан Петков, на всички след него, на състезателите, които са се отзовавали, на близките, приятелите и роднините. На федерацията в лицето на Красимир Инински. Със сигурност ще забравя много хора, за което моля да ме извинят. Благодаря на всички!“

Тя коментира и тактиката си за финалния мач:

„Специално за този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месец загубих точно от този противник на квалификацията и за мен беше по-скоро двубой на честта. Знам, че съм по-добрата и исках да го покажа, предпазвайки се от това емоциите да вземат връх и да сгреша. Пак казвам, треньорът изгради перфектната тактика, с която да я надиграем и да си излея гнева за предната загуба", заяви Кръстева.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА Й ВИЖТЕ ТУК

Треньорът й Борислав Георгиев пък бе на седмото небе от успеха:

„Стойка е изключителен професионалист. Никога не е казвала "не мога" или "не искам" през цялата подготовка. Тя ми се довери изцяло, спази всички указания без да задава въпроси. Така беше и с плановете преди всеки мач. Доста хора щяха да играят назад срещу тази противничка, но за мен силните страни на Стойка са физическата подготовка, по-добра е с предна ръка и бях сигурен, че ако тръгне напред, ще я смаже. Тактиката беше изцяло да я пресираме, за да можем да я пречупим от самото начало. Мисля, че туркинята беше приключена още в първия рунд", сподели Георгиев пред БНТ.