Шах и мат с чаша сок

Шах и мат с чаша сок

Делян Пеевски е в парламента, защото е български депутат, а това е „събитие“ само са слугите на олигархияга

Очевидно е, че каквото и да направи Делян Пеевски, то предизвиква неистов интерес у фабриката за фалшиви новини. Та дори и невинната снимка от среща с избиратели във велинградското село Пашови, на която Пеевски си взима безалкохолна напитка от хладилната витрина. Нищо необичайно, но мастити коментатори „анализираха“ дълбокомислено дори този дребен детайл. Шах и мат с чаша сок!

Какво, Иво Прокопиев и Цветан Василев не пият ли безалкохолно?

Депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски е

трън в очите на неколцина олигарси,

които контролират голяма част от медиите у нас.

Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и, разбира се, белградският резидент Цветан Василев командват цяла армия от журналисти и анализатори. Всички те са специалисти с един-единствен ресор „Омаскарате Пеевски“, защото това е опорната точка, спусната им на планьорка.

Тези „коментатори“ от две-три седмици неумурно се упражняват по темата за работното място и професионалната кариера на Пеевски.

Само с влизането си в Народното събрание депутатът предизвиква някаква сладостна паника в организираната медийна групировка на олигархията.

Защо Делян Пеевски посещава парламента? Какви са целите му? А защо днес Пеевски не е в парламента?

От ей такива лишени от смисъл въпроси се измъчват най-острите пера от фабриката за фалшиви новини.

И бълват претенциозни мисли

на конвейр, сякаш е много странно

и необичайно един депутат да посещава работното си място.

Смешна работа, „колеги“! Пеевски посещава Народното събрание, защото е български депутат вече четвърти мандат. И когато работи на терен с хората в избирателния си регион, също не е преставал да бъде такъв.

През последните дни Делян Пеевски е в българския парламент заради редица важни законодателни инициативи, в които той, заедно с колеги от ДПС, е съавтор, съинициатор и съвносител. Част от тези инициативи са предложенията на движението за освобождаване от ДДС на книгите и за безплатни детски градини.

Но за медиите на олигархията това няма значение.

Когато Делян Пеевски се срещаше с

избиратели в разгара на предизборната кампания,

те питаха защо Пеевски не е в парламента. Изкарваха го някакъв митичен, неуловим образ, който отсъства, но невидимо, като с Божията ръка, е отговорник за всички негативни процеси в страната. Балон, който отдавна е спукан, но с дебилен ентусиазъм те продължават да надуват.

Когато Пеевски отиде в НС, обземат ги терзания защо е там. За олигархията е събитие от космически мащаб, когато депутатът влиза или напуска сградата – каква обсесия само!

Господата олигарси със съдебни проблеми като гореизброената дружина очевидно се страхуват от законодателните инициативи на Делян Пеевски и колегите му, щом така неистово го изкарват грешник, независимо дали е в пленарна зала или извън нея.

Но за разлика от Иво Прокопиев и Цветан Василев, които

разговарят само с послушни журналисти, Пеевски не се крие от репортерите.

Когато е в парламента, той открито разговаря с журналистите, без да ги дели на „правилни“ и „неправилни“. Отговаря дори на въпроси, които уж би трябвало да са провокативни, като дали би инвестирал в бизнеса на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

В парламента обаче платените коментатори на олигархията не задават въпроси – те седят на фотьойла и каканижат опорните точки, които Иво Прокопиев им е спуснал по имейла или вайбър.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.