0

М ного са сгрешените протоколи от секционните комисии и това е забавило процеса на обработването им. Броенето на бюлетините и предаването на изборните книжа продължава и тази сутрин. Извозването на членовете на комисии, също е било проблем, тъй като се наложило да изчакат 1-2 часа на студено пред залата.

Много са сгрешените протоколи от секционните комисии и това е забавило процеса на обработването им. Броенето на бюлетините и предаването на изборните книжа продължава и тази сутрин. Извозването на членовете на комисии, също е било проблем, тъй като се наложило да изчакат 1-2 часа на студено пред залата.

Разпоредбите на Изборния кодекс не позволяват на кандидатите да присъстват в изчислителният пункт, нито на заседание на ОИК. Застъпник на ПП „Атака” не е проявявал желание да влезе да наблюдава преброяването, коментира Полина Витанова, председател на ОИК София пред NOVA.

„Към този час сме приели протоколите на 690 секционни избирателни комисии (от 1600). Основните грешки са в протоколите за общински съветници и при разпределението на действителните гласове по отношение на преференциите. В такъв случай, грешката се поправя, след което се налага повторно въвеждане на резултатите, което забавя процеса”, завърши Витанова.

За трима членове на избирателни комисии е била викана спешна помощ. Мъж е получил епилептичен припадък, а две жени са събрали границите на кръвното налягане, което е наложило лекарска намеса.