0

С евернокорейска майка е заплашена от затвора, след като спасила двете си деца от домашен пожар, но позволила да изгорят портрети на лидерите на Северна Корея Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, който е баща на настоящия държавен ръководител Ким Чен Ун, пише Daily Mail.

Севернокорейска майка е заплашена от затвора, след като спасила двете си деца от домашен пожар, но позволила да изгорят портрети на лидерите на Северна Корея Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, който е баща на настоящия държавен ръководител Ким Чен Ун, пише Daily Mail.

Жената била арестувана след разследване на пожар в дома ѝ в окръг Онсън, провинция Северен Хамьонг, близо до китайската граница.

Двамата родители са били извън къщата, когато пожарът започнал, но щом видели пушека се втурнали да спасяват децата си. В пожара обаче изгорели портретите на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир. Ако майката бъде призната за виновна, присъдата й ще бъде дълъг затвор с тежък труд. Докато продължава делото тя няма право да се грижи за децата си, нито да получава лекарства за изгарянията им. Тя ще може да продължи да се грижи за децата едва, когато разследването приключи.

Властите в Северна Корея изискват във всеки дом да има портрети на старите лидери, а недобрата грижа за ценните картини се смята за тежко престъпление. Севернокорейците, които спасяват портретите на своите лидери при бедствия, се считат за герои, особено ако загинат опитвайки се.

Съществуват и многобройни правила относно това как трябва да са окачени картините. Трябва да са на най-видната стена в хола и високо нагоре, така че никой да не може да стои по-високо от тях. Те също трябва да се поддържат чисти - слой прах се наказва с глоба, като размерът на сумата зависи от дебелината на слоя.