0

Ф ронтменът на Gravity Co. Явор Захариев не е починал от наркотици, а е бил пребит, смята сестра му Рая. Броени часове преди поклонението пред тленните останки на музиканта вчера, тя се обърна през Фейсбук към онези, които са побързали да го нарекат „наркоман“ и да разтръбят, че е загубил битката с дрогата.

Фронтменът на Gravity Co. Явор Захариев не е починал от наркотици, а е бил пребит, смята сестра му Рая. Броени часове преди поклонението пред тленните останки на музиканта вчера, тя се обърна през Фейсбук към онези, които са побързали да го нарекат „наркоман“ и да разтръбят, че е загубил битката с дрогата.

„На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило „по не потвърдени данни“. По изключително....и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви. Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа. Това е истината за Явор и за неговата смърт“, написа в социалната мрежа покрусената сестра. Емоционалното изявление е подписано от Рая и дъщеричката й, 10-годишната Ива, която музикантът обожавал.

От столичната полиция не потвърдиха твърденията на сестрата Рая за смъртта на музиканта. От СДВР казаха за „Монитор“, че засега нямат основна версия и разследването работи по всички възможни. От Софийска градска прокуратура подчертаха отново, че лекарите, извършили първоначалния оглед на тялото на Захариев, не са констатирали следи от насилие.

В столичната църква „Свети Седмочисленици“ днес Явор бе изпратен от повече от сто приятели и почитатели. Сестра му Рая Крумова и племенницата, бившата му съпруга Нора Тотина, подкрепяла го безусловно в борбата с наркотичната зависимост, приемаха съболезнования. Сред опечалените, дошли да отдадат почит на талантливия певец, бяха тв звездата Ники Кънчев, момчетата от група Jeremy?, китаристът на „Гравити Ко“ Иво Чалъков и още много колеги. Актьорът Любо Ковачев произнесе прощално слово за отишлия си без време приятел Явор. Актьорът припомни какво голямо сърце е бил Явор, колко добра душа и приятел. Как е умеел да завихря хората около себе си с детската си чистота и вярата в доброто. „Обичам те, Явка“, завърши той.