Сертификация: 42-рият ни контингент е готов за мисия в Афганистан (ОБНОВЕНА+СНИМКИ)
10

Сертификация: 42-рият ни контингент е готов за мисия в Афганистан (ОБНОВЕНА+СНИМКИ)

Съвместното командване на силите сертифицира 42-рия контингент за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, съобщиха от Командването.

От 23 до 25 февруари на учебен център „Марино поле” се проведе сертификацията. Комисия от Съвместното командване на силите с председател полковник Юлиян Петров – началник на отдел „Съвместна подготовка”, провери практическите навици, уменията и готовността на командирите и личния състав от формированието за участие в предстоящата мисия.

Сертификацията започна с представяне на брифинги на председателя на комисията и на националния командир на контингента - полковник Павлин Велков, след което продължи с провеждане на строеви преглед.

В последния ден от сертификацията на 42-рия контингент в Карлово, комисия от Съвместното командване на силите, с председател полковник Юлиян Петров – началник на отдел „Съвместна подготовка” на СКС, провери степента на подготовка, уменията и способностите на командния и личния състав определен за изпълнение на задачи по време на предстоящата мисия и постави оценка „БОЕГОТОВ” на бойните способности на Националния елемент, ротата за охрана и щабните офицери от Въоръжените сили на Република България за участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.