0

С емейството на Майкъл Джексън предяви съдебен иск към телевизионния канал HBO заради това, че е решил да излъчи през март скандалния документален филм „Да напуснеш Невърленд“, в който двама млади мъже повдигат нови обвинения в педофилия към Краля на попа.

Семейството на Майкъл Джексън предяви съдебен иск към телевизионния канал HBO заради това, че е решил да излъчи през март скандалния документален филм „Да напуснеш Невърленд“, в който двама млади мъже повдигат нови обвинения в педофилия към Краля на попа.

Искът за обезщетение от 100 милиона долара е подаден във Върховния съд на Лос Анджелис. В него ищците заявяват, че телевизията е нарушила споразумение от 1992 г., с което HBO се задължава да не петни името на певеца. „HBO наруши договореността да не оклеветява Майкъл Джексън чрез продуциране или представяне през публиката на едностранчиви по смисъл образци на откровена пропаганда с цел безсрамно да се възползва от невинен човек, който е мъртъв и не може лично да се защити“, цитира NBC News извадки от 53-страничния иск. Роднините напомнят, че подобни обвинения са били отправяни и преди повече от 10 години, но след щателно разследване певецът е признат за невиновен.

Междувременно от HBO са потвърдили намерението си да излъчат документалния филм, „въпреки отчаяните и продължителни опити да бъде подкопано доверието“ към него. „Това ще даде възможност на всеки, който се интересува, да види филма и да си направи сам преценка на неговото съдържание“, отбелязват от медията.

Уейд Робсън и Джеймс Сейфчак, които са герои в лентата, твърдят, че на възраст съответно 7 и 11 години са били подлагани на сексуално насилие от страна на Джако. Семейството обаче напомня, че по време на съдебния процес през 2005 г. те са дали противоположни показания.