Варненско семейство се бори в конкурс за безплатна терапия на 3-годишната им дъщеричка Рали. Детето страда от изключително рядко заболяване - Синдром на Лий, при който митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и те умират.

 „Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. За да се забави прогреса на болестта, ежедневно я подпомагаме с множество витамини и антиоксиданти", споделят родителите на момиченцето. "Имаме нужда от Вашата медийна подкрепа, с което да направим всичко възможно нашата дъщеричка да спечели с конкурс рехабилитация в един от най-добрите европейски рехабилитационни центрове Adeli, Slovakia,“ споделя майката, цитирана от moreto.net. "Молбата ни е да помогнете чрез публично разгласяване за информацията за този конкурс и възможността по този начин всеки наш съгражданин напълно безплатно да помогне за осигуряването на тази, така важна за детето ни рехабилитация. Състоянието на Рали в момента е стабилно и при нея все още не се наблюдават много от типичните за децата с това заболяване усложнения. Това е благодарение на нейният „мито койктейл“ от 17 горчиви медикамента, които приема в различни комбинации, по няколко пъти на ден. За усвояването на нови умения и укрепването на мускулатурата ѝ от изключително значение е физиотерапията. За по-малко от година - с три посещения в медициски център „Адели“ и непрекъсната работа у дома, Рали постигна забележителен прогрес. За да осигурим тези рехабилитации, миналата година проведохме кампания за набиране на средства. Този конкурс е една прекрасна възможност, чрез която всички добри хора могат да помогнат с осигуряването на още една рехабилитация за Рали, без да бъдат обвързани с финансово дарение“, обяснява още майката. Конкурсът се провежда по повод 15-та годишнина на център Adeli. На страницата на Центъра се намира и снимката на семейството, където с натискане на „сърчицето“ вляво, може да се гласува конкретно за Рали в периода от 15 до 29 февруари.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини