Сексшоповете в Италия с държавно финансиране

Сексшоповете в Италия с държавно финансиране

Народните избраници от опозиционната лявоцентристка Демократическа партия настояха секс-магазините в Италия да ползват облагите на новия закон за стимулиране на икономическия растеж в селищата под 20 хиляди жители и управляващите подкрепиха искането им.

Така благодарение на гласовете на депутатите от правителствената коалиция на Движението „Пет звезди“ и партията „Лига“ занапред собствениците на бутици за стимулиране на мерака и половите фантазии ще имат достъп до улесненията и финансовите лостове за поощряване на местната икономика. С други думи през следващите 4 години секс-шоповете в по-малките градове ще могат да ползват държавна помощ наред с магазините за хранителни стоки и дрехи, с кафенетата, занаятчийските работилници, семейните хотели и т.н. Народните избраници изключиха категорично от новия закон хазартните игрални зали и магазините за покупко – продажба на злато.

Според данните, събрани през миналата година от Националната асоциация за психо-сексуални изследвания/НАПСИ/, към настоящия момент в Италия има към 700 секс-шопа. Те дават работа на над 15 хиляди души, а годишният обем на техния алъш-вериш надхвърля 1 млрд. евро. Напоследък обаче въпросният обем намалява заради разцвета на „он-лайн“ търговията със сексуални атрибути, аксесоари, видео материали и др. Ето защо в мотивите си за включването на секс-магазините в новия закон депутатите от левицата вписаха на първо място запазването на работните места в тях и в съпътстващите ги дейности, а на второ – техния стимулиращ половото развихряне ефект особено в по-малките населени места. Свидетелството за популярността на секс-бутиците между Алпите и Сицилия може да се намери в цитираното по-горе изследване на НАПСИ – 31% от пълнолетните италианци ги посещават редовно, за да се зареждат с всевъзможни джунджурии за разпалване на мерака и увеличаване на удоволствието. Една пета от представителите на силния пол пък си пазаруват пак редовно в тях, ама винаги в компанията на постоянния секс-партньор.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.