0

Д войките, които правят секс, трябва да се въздържат от целувки и задължително да носят предпазни маски, съветва един от най-известните лекари по обществено здраве в Канада - Тереза Там. Всичко това е с цел хората да се предпазят от заразяване с коронавируса, уточнява здравният експерт.

Двойките, които правят секс, трябва да се въздържат от целувки и задължително да носят предпазни маски, съветва един от най-известните лекари по обществено здраве в Канада - Тереза Там. Всичко това е с цел хората да се предпазят от заразяване с коронавируса, уточнява здравният експерт.

"Сексът може да бъде сложен, докато светът страда от COVID-19, и то особено за онези, които нямат постоянен интимен партньор, нямат брак, или чиито сексуален партньор е изложен на по-висок риск от COVID-19," съобщава още специалистът.

"Сексът с най-малко опасност за здравето е този, при който човек е сам", добави тя и уточнява, че думите й не са шега. А хората, които нямат постоянен сексуален партньор и разчитат на различни такива, трябва да „пропускат целувки, да избягват контакт или близост лице в лице, и да обмислят използването на предпазна маска, която покрива носа и устата“.

Известният лекар съветва хората да ограничат консумацията на алкохол или „други вещества, така че вие ​​и вашият партньор да можете да вземете разумно и безопасно решение за здравето си“. По думите на лекаря има "много малка вероятност" от предаване на коронавируса чрез телесни течности от долната част на тялото, въпреки това лекарят съветва да се ползват презервативи.