0

В оенномедицинската академия е с нов заместник-шеф. От днес тази позиция заема секретарят на Националния оперативен щаб полк. доц. Димо Димов.

Военномедицинската академия е с нов заместник-шеф. От днес тази позиция заема секретарят на Националния оперативен щаб полк. доц. Димо Димов.

Той ще е заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване. В изпълнение на заповед на министъра на отбраната доц. Димов е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

Полк. Димо Димов, който е и началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации”, бе официално представен пред останалите ръководители на звена във ВМА от шефа на болницата и председател на щаба генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Новия зам.-шеф на ВМА има специалности "Медицина на бедствените ситуации" и "Военна токсикология". Придобива образователна и научна степен "доктор" през 2012 г., а три години по-късно заема академичната длъжност "доцент". От 2017 г. е президент на Българския борд на Балканския военномедицински комитет.