0

Н ай-благоприятно време за заравяне на луковиците в градината е през септември.

Ако садите нарциси в лехи, разстоянието между редовете трябва да бъде около 20 см. В редицата луковиците се садят на 10-15 см една от друга.

Най-благоприятно време за заравяне на луковиците в градината е през септември.

Ако садите нарциси в лехи, разстоянието между редовете трябва да бъде около 20 см. В редицата луковиците се садят на 10-15 см една от друга.

Ако искате да се образуват групи, разстоянието на всички страни е 15 см. Дълбочината на засаждане е 15 см. Къде можете да си купите луковици вижте в категория Посадъчни материали.

Лале

Макар че луковиците на лалето се садят основно през октомври, можете да свършите тази работа и в последната третина на септември.

Всички луковични и грудкови растения трябва да получат защитно покритие (торф или мулчиращо платно).

Пролет

Под покритието почвата остава равномерно влажна и тази влага се запазва дълго време, което се отразява благоприятно на развитието на растенията. Повечето растения имат нужда от него, за да пуснат още корени и да се вкоренят здраво. Покритието се отстранява в началото на пролетта.

Пресадени

С изключение на цветята, които цъфтят в късна есен (есенни и зимни димитровчета), всички тревисти растения могат да бъдат разделени и пресадени през септември.

Когато трябва да направите деление, всички надземни части се орязват малко над земята. Корените се скъсяват наполовина.

Цъфтеж

Частите не бива да бъдат твърде дребни, защото първата година ще цъфтят оскъдно. Дупката за засаждане трябва да бъде достатъчно голяма и дълбока, защото корените трябва да влязат отвесно. Здравото засаждане и последващото поливане е необходимо за всички растения. Сигурно врастване се постига с предпазно покритие.