Вестник „Сега“ на газовия барон Сашо Дончев никога не е крил, че е част от организираната медийна група, която методично разпространява фалшиви новини и откровени клевети срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Медийният конгломерат на обединените от интересите си олигарси Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Цветан Василев действа като добре смазана машина и е все по-очевидно, че редакционната им политика се контролира от една и съща „планьорка“. За читателите – така ние, журналистите, наричаме оперативката, на която разглеждаме задачите и събитията за деня.

Планьорките на организираната медийна група на олигархията започват и завършват с фалшивото клише, че Делян Пеевски е медиен магнат от космически мащаб. Според зле изфабрикуваните фалшиви новини Пеевски контролира БНТ, БНР, СЕМ, Нова тв, разпространението на печата, а вероятно държи вестници и телевизии в Африка, Азия, Тихоокеанския басейн и Централна Америка.

Сега сериозно. „Близък на Пеевски юрист ще пише нова медийна регулация“, лъже в заглавие в. „Сега“. В статията, посветена на промените в Закона за радиото и телевизията, пише че „представител на изключително близката до властта и до депутата Делян Пеевски телевизия Канал 3 се оказа част от експертната група, която ще прави предложения за мащабни промени в Закона за радиото и телевизията”.

Според вестника ставало въпрос за юрист на Канал 3, а манипулацията в случая е, че тази телевизия е „изключително близка“ на Делян Пеевски. Припомняме, че Делян Пеевски се отказа от придобиването на Канал 3 още през март 2016 г. и това бе подробно отразено в медиите, включително и от гравитиращите около задругата на Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Цветан Василев. Три години и половина по-късно обаче все пак се повтаря сектантската мантра, че Канал 3 е „изключително близка“ до Пеевски. Внушението е ясно – че едва ли не тази телевизия принадлежи на Пеевски.

Припомняме още, че Делян Пеевски е издател на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и интернет-агенцията „Монитор“ и хъшлашкото обвързване на името му с други медии е манипулативно.

Що се отнася до промените в Закона за радиото и телевизията, очевидно там е „заровено кучето“, което кара олигархията да губи самообладание. В комисията, която ще работи по промените в закона, влизат още членът на СЕМ Бетина Жотева, генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, членът на УС на БНТ Христо Томов, юристът на БНР Елена Великова, юристите на бТВ и Нова тв Господин Йовчев и Елена Великова, шефът на асоциацията на частните радиа и телевизии АБРО Анна Танова и бившият директор на БНР Валерий Тодоров.

Това е експертната група, съставена изцяло от представители на гилдията на електронните медии, която ще предлага новите правила в закона за въпросните електронни медии. Самите предложения нямат силата на закон. Те подлежат на обществено обсъждане, редакция, разглеждане в парламентарни комисии, две гласувания в Народното събрание.

При това положение намесването на името на Делян Пеевски като някакъв властелин в сянка, който едва ли не стои зад промените в закона за радиото и телевизията, е, меко казано, неадекватно. Простичко казано, „Сега“ обгази читателите си с една миризлива пропагандна лъжа.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Криза в жанра на фейковете:

„Боец“-ът на Цветан Василев с нова нагла атака срещу Пеевски

Криза в жанра на фейковете: "Боецът" на Цветан Василев с нова нагла атака срещу Пеевски

Слугите на олигархията никога не спят. И са много жалки в нелепите си опити да се правят на демократи, на жертви на статуквото и на борци за справедливост. Ярък пример за това е уж гражданската организация „Боец“, в която членува един-единствен човек – момчето за поръчки на Цветан Василев – Георги Георгиев.

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.