Със Седмица на отворените врати МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище ще отбележи 4 февруари – Световния ден за борба с рака. Инициативата стартира на 4 февруари  (понеделник) и ще приключи на 7 февруари (четвъртък).

Всеки, който проявява интерес, ще може да посети Панагюрската болница и да види отблизо как работят трите отделения в Онкологичния център. От 11.00 часа до 14.00 часа, всеки ден от Седмицата на отворени врати, ще има специалисти от отделението по медицинска онкология, отделението по лъчелечение и отделението по нуклеарна медицина, които не за пръв път ще пояснят, че ракът не е „най-страшната“ и „коварна“ болест, и медицината в областта на онкологията бележи последователни успехи.

Благодарение на новите открития, молекулярната диагностика, съвременната таргетна и имунотерапия, в „Уни Хоспитал“ работим на много високо ниво, коментира д-р Росица Кръстева, началник на отделението по медицинска онкология. А с бързото развитие на авангардните технологии, с които се прецизира лъчетерапията без да се увреждат здрави тъкани, осигуряването на най-съвременна медицинска апаратура за диагностициране се постига търсеният комплексен подход в лечението на пациентите ни, поясняват д-р Захари Захариев – началник на отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев – началник на отделението по нуклеарна медицина.

И тримата специалисти са категорични, че усилията им са насочени към удължаване преживяемостта на пациентите с помощта на ранното откриване, навременна профилактика и прилагането на единна терапевтична програма. Именно, комплексния подход е в основата на успешното лечение при пациентите на „Уни Хоспитал“, което съчетаваме с психосоциални консултации, които да са в подкрепа, както на болните, така и на техните близки, допълва д-р Кръстева.

По време на Седмицата на отворените врати специалистите на „Уни Хоспитал“ ще припомнят рисковите фактори, които водят до поява на туморни заболявания, какви действия могат да бъдат предприети за минимизирането им, колко е важно самонаблюдението.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Уролози отстраниха 5-килограмов тумороподобен бъбрек на пациент

Уролози от частната болница“ Хигия“ в Пазарджик са отстранили около 5-килограмов тумороподобен бъбрек от 60-годишен мъж. Това съобщиха от здравното заведение. Образуванието достигало до таза на пациента, който имал и злокачествена уролитиаза, довела до пълна загуба на функцията на бъбрека.

9 къщи за гости в пазарджишко ще връщат парите

Шест къщи за гости в община Батак, две в община Велинград и една в Стрелча ще връщат на сто процента усвоените от тях средства по европроекти. Новината бе оповестена от Държавен фонд „Земеделие“. От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране за изграждане на къщи за гости по ПРСР 2007-2013 г. към момента са обработени резултатите за 276 от тях.