0

З ащо никога не трябва да спим голи? Съществуват доста противоречиви мнения по темата.

Защо никога не трябва да спим голи? Съществуват доста противоречиви мнения по темата.

Част от изследванията препоръчват спането без дрехи, твърдейки, че това носи редица ползи за здравето. Други проучвания пък показват, че директният контакт на кожата със спалното бельо може да не е нещо толкова добро, колкото си мислим.

Съществуват обаче и други причини, поради които да не спим голи. Ето и топ 7 от тях:

  • Ами ако нещо извънредно се случи през нощта?

Представете си, че се случи нещо неочаквано – пожар, земетресение или нещо не толкова животозастрашаващо, но все пак налагащо бързо да се изстреляте от леглото? Как ще реагирате, ако сте голи?

  • Може да ви вкара в неудобна ситуация

Ако решите да отидете до тоалетна през нощта, да си налеете чаша вода или пък да хапнете нещо вкусно, срещите с други обитатели на дома биха били доста неудобни, меко казано.

  • С пижама няма да ви е студено

По време на сън не е препоръчително температурата на тялото да се повишава, защото процесите в организма биват нарушени. Градусите в спалното помещение също трябва да са умерени. А интимните части лесно могат да изстинат без бельо.

  • Носенето на пижама създава уют

Пижамата е толкова приятна и комфортна за носене. Защо да се лишавате от това удоволствие, особено през студените месеци.

  • Гаджето ви може да си помисли, че сте настроени постоянно за секс

Не всеки е готов да прави секс 24 часа в денонощието. Но постоянната ви голота може да се окаже твърде предизвикателна за вашия партньор.

  • Имате нужда от преграда между леглото и интимните си части

Не забравяйте, че по спалното бельо и матрака живеят акари и всякакви микроорганизми, които могат да предизвикат здравословни проблеми при контакт с кожата.

  • Пижамата абсорбира потта

Ако не сте забелязали, спането голи захабява чаршафите по-бързо, тъй като търкането на кожата директно в плата оставя петна, които стоят дори след изпиране. Това се дължи на естествената секреция на мастните и потните жлези на кожата, както и отпадането на мъртви клетки от нея.