Велики Преслав грабна 20 000 лв. за спортно игрище (ОБНОВЕНА)

Велики Преслав грабна 20 000 лв. за спортно игрище (ОБНОВЕНА)

Велики Преслав грабна 20 000 лв. за изграждането на спортно игрище за малки и големи в градския парк. Освен активен начин на живот, то ще промотира и заниманията на открито и социалното сближаване  - каквото го познавахме преди пандемията.

Проектът предвижда възстановяване на местата за спортни занимания в целия парк.  Острата нужда от подобни действия личи и от подписки изпратени до общината, в които гражданите отправят апел към кмета инж. Янко Йорданов за изграждане на подходяща инфраструктура за спорт 

"В едната част на парка ще бъде обособено спортно игрище с размери 40х20 метра, а до него ще има различни спортни уреди. За целта теренът ще бъде почистен от самораслата растителност. Предвижда се мястото да бъде оградено с предпазна мрежа и да се осигури осветление", коментира зам.-кметът на Велики Преслав Нина Асенова.  Тя подчерта, че всички граждани са се включили в инициативата - "сърцати, активни и нахъсани за победа". 

По време на дискусията проект представи още зам.-кметът на Ардино Неджми Ходжов, който заяви, че в хода кампанията през периода 22 – 27 септември в града са организирани осем събития, в които са участвали 530 души на възраст от 4 до 60 години.  В случай че общината грабне наградата, е планирано да бъде изградена спортна площадка с фитнес уреди в близост до стадион „Юнак” в града.

Зам.кметът на Берковица Спаска Георгиева се похвали с 22 организирани събития в общината през седмицата на активността, участниците надхвърлят 1000 души. Представеният проект бе свързан с изграждането на фитнес център на открито и комбинирана спортна площадка.

Проектът на община Добрич пък бе относно изграждането комбинирана площадка за спорт и развлечения в парк "Св. Георги", подходяща и за деца с увреждания. Усилията им по пътя към по-здравословния начин на живот преминават и през общите здравословни менюта за малчуганите в детските градини, алгоритъма за диетично хранене на деца със специфични хранителни потребности  и ежегодната кампания "Бъди здрав".

Припомняме, че през 2020 г. в кампанията  взеха участие общо 22 общини, 19 от които се съревноваваха в националния конкурс Само 7 обаче достигнаха до финалния кръг - Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово. По време на финалния кръг на националния конкурс те представиха своите проекти на тема  - активен начин на живот.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.