0

С ДС обвини в кражба Стефан Тафров, един от кандидатите за ЕП от общата листа на „Демократична България“, като дори ще сезират ЦИК за кражбата на символите и името на СДС за неправомерното им използване

СДС обвини в кражба Стефан Тафров, един от кандидатите за ЕП от общата листа на „Демократична България“, като дори ще сезират ЦИК за кражбата на символите и името на СДС за неправомерното им използване

В отворено писмо до Тафров, от СДС открито го обвиняват че в предизборни клипове използват символите на СДС, без да е кандидат на синята партия. „Не вярвате ли в идеите и успеха на „Демократична България“, та се налага да крадете символите и авторитета на СДС?", питат от формацията и добавят: „Не е мъжко, г-н Тафров!".

От СДС изтъкват, че цялата си кариера той дължи именно на синята партия, но отдаван няма нищо общо с нея. Докато получавал постове и назначения в други партии обаче забравил пътя към „Раковски“ 134. Според СДС именно политическото номадство като неговото разколебало доверието към десните симпатизанти. "А сега,от политически номад, еволюирахте в политически джебчия", смятат от СДС. Наред с това водачът на листата Радан Кънев също си позволявал да говори от името на седесарите. От партията припомнят, че пет месеца „Демократична България“ увъртала и опитвал да унижава СДС, да омаловажава значението и влиянието му, и не пожелала обединение за евроизборите. "Недостойно е да се опитвате да заблуждавате десните избиратели.", пишат от СДС и добавят: Българската десница няма нужда от „фалшиви герои“, още по-малко от „фалшиви седесари“!"

Всъщност Тафров се явява на вота от квотата на „Да,България“ на проваления правосъден министър Христо Иванов. Именно за него агитира от Фейсбук профила си и бившия френски посланик у нас Ксавие Дьо Кабан.